Over ons

GRILLGUARDO®, een uniek verhaal

Als enorme BBQ-liefhebber kampte ik net als iedereen al heel mijn leven met dezelfde grote ergernis, namelijk die vuile grill na elke barbecue.

Je kent het wel. Na het eten nog wat gezellig bijpraten en dan natuurlijk op het einde van de avond totaal geen zin meer hebben om het rooster nog te kuisen en weten dat je het de dag nadien nooit meer volledig proper krijgt.

Daarnaast hebben vele BBQ-liefhebbers thuis een leuk terras met tegels of in hout waar ze geen smerig rooster op kunnen leggen, want niet iedereen heeft een tuin met een gazon, laat staan een gootsteen die groot genoeg is om een rooster van 57 cm in te reinigen.

We betalen ons met z’n allen blauw aan chemische reinigingsproducten, metalen schuurborstels, sponzen en allerhande reinigingsproducten die niet waarmaken wat ze beloven en veel mensen kopen daarom regelmatig gewoon een nieuw BBQ-rooster. Als je dit allemaal bij elkaar telt kom je al gauw aan een aanzienlijk bedrag en de meeste oplossingen zijn ook niet milieuvriendelijk.

Vanuit die frustratie ging ik op zoek naar een oplossing: een opvouwbare of demonteerbare grill die makkelijk te reinigen is na het barbecueën én op een milieuvriendelijke manier.

Op zich een eenvoudig idee, maar in de realiteit toch niet zo vanzelfsprekend als het leek.

Tot ik anderhalf jaar geleden Ivan ontmoette, een man met jarenlange ervaring in productontwikkeling, waardoor alles in een stroomversnelling terechtkwam.

Na veel brainstormen, telkens opnieuw van de tekentafel naar de werkbank en terug naar de tekentafel, telkens opnieuw aanpassen en verbeteren, lanceren we nu met enige trots de meest innovatieve BBQ-roosters ter wereld: de GRILLGUARDO® zelfreinigende BBQ-roosters in twee uitvoeringen, maar met telkens hetzelfde kraaknette resultaat.

Made in Belgium

Grillguardo is een 100% Belgisch merk, met zijn hoofdzetel in Gent, België.

We willen met onze innovatieve producten BBQ-liefhebbers over gans de wereld bereiken om hun barbecue-momenten nog onvergetelijker te maken.

Daarnaast willen we voor zoveel mogelijk types BBQ onze zelfreinigende roosters ontwikkelen in alle beschikbare vormen, zowel rond als rechthoekig, zodat iedereen van onze unieke oplossingen kan genieten.

En we blijven niet stilzitten. We zijn volop nieuwe producten aan het ontwikkelen waaronder een volledig nieuw type barbecue (zowel met houtskool als op gas), een tafel-bbq, … nieuwe producten die zonder twijfel een kleine revolutie zullen teweeg brengen in BBQ-land en waarbij innovatie en gebruiksvriendelijkheid centraal staan.

Dag in dag uit blijven we producten ontwikkelen die met een minimum aan inspanning en een maximum aan plezier van elke BBQ een feestje maken.